Derde dag op de piste en …

Zaterdag zijn we aangekomen en zondagochtend stonden we op de skipiste. Vorig jaar hebben we ook twee keer geskied met de kinderen, maar toen waren het mega-beginnelingen. Echt voor de allereerste keer op de latten staan, is al een uitdaging op zich. Aangezien het vorig jaar om nog geen 4 uur bij elkaar gaat, zien we onze kinderen dan ook nog altijd als echte beginnelingen (ehum… en mama inclusief ;-)). Dus… zondagochtend stonden we weer voor ’t eerst op de prachtig vers besneeuwde piste van Hohneck – La Bresse. Zoals eerder gezegd, had Emma het opnieuw snel onder de knie, kon het voor Daan niet snel genoeg gaan – alleen kon hij absoluut nog niet sturen OF remmen en vond Lotte het zeer uitdagend om controle over die belachelijk lange dingen te krijgen.
Gisteren (dag 2 dus voor zij die meetellen) klom Emma op de stoeltjeslift en beheerste Daan zowel de pannenkoekenlift als de groene piste. Hij zag het helemaal zitten! Vandaag is het dan officieel de derde dag van onze skivakantie en wat blijkt? Meneertje Daan neemt ook gewoon de stoeltjeslift (eerst met Anne en daarna nog twee keer met papa) om daar ook niet alleen de blauwe, maar dus ook de RODE piste af te racen. Het woord racen is niet lukraak gekozen in deze zin… Papa kon Daan namelijk bijna niet bijhouden op de rode piste en riep af en toe tevergeefs: ‘DAAN… bochtjes pakken!’ om de snelheid er toch enigszins uit te krijgen. Daan remt, wacht op papa en vraagt dan: ‘Waarom?’ Hij had het helemaal onder controle en ging het liefst zo snel mogelijk naar beneden! Hij heeft deze pistes dus niet een, maar meerdere keren bedwongen en kwam met een zeer brede en trotse glimlach terug naar ons huisje om dit nieuws gelijk met mama te delen!
Mama viel nog eens van haar stoel, want nu ligt ze echt serieus achter op schema. Emma en Daan kunnen dus al een aardig potje skiën, zoveel is duidelijk. ‘Gelukkig’ is er Lotte nog die loyaal samen met mama achterop raakt met de snelheid waarmee de anderen evolueren. Wacht maar… (n)OOIT komen wij er ook aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: