Met grote stappen vooruit

Nog een dag en de veel te leuke krokusvakantie zit er alweer op. We genieten nog van een dagje thuis. Thuis ja, want sinds gisterenavond bevinden we ons weer in ons trouwe Mechelen. Met nog een aantal onvoorspelbare vrachtwagens op de weg, besef je toch wat een geluk je soms moet hebben om weer heelhuids thuis te komen! Afijn, we blikken terug op een fantastisch fijne skivakantie in de heerlijk krakende sneeuw!!
In een vorig berichtje lieten we nog verstaan dat zowel Lotte als mama niet op zich zouden laten wachten en niets is minder waar. Op de laatste dag hebben ook zij iedereen een poepie laten ruiken ;-) Woensdag was het onze laatste volledige dag om volop van de sneeuw te kunnen genieten. ’s Ochtends vertrokken papa, mama, Emma en Daan met de stoeltjeslift – de Vologne Express – naar het topje van de berg en bekommerde Anne zich om de bijna ontwikkelde skimogelijkheden van Lotte. De eerste vier namen het eerste stukje van de rode piste om daarna via de overige blauwe stukken naar beneden te skiën. De eerste keer was alleen Daantje twee keer (zachtjes) gevallen en dat had soms met de ietwat gemene ijsplekjes te maken die daar gevaarlijk in de schaduw lagen te wachten. De tweede keer moesten ook mama en Emma eraan geloven. Zij kwamen op een ongelukkige heuvel te liggen waar het zeer moeilijk was om weer recht te komen, maar uiteraard is hen dit gelukt om daarna weer zonder problemen naar beneden te suizen. Het was tijd om eens nieuws te gaan vangen bij Lotte. Ze bleek intussen toch al wat meer ruimte tussen zichzelf en de begeleidende volwassene te dulden, dus er zat schot in de zaak. Daarna ontfermde mama zich over Lotte die haar eerst nog lekker wat in de sneeuw liet spelen. Terwijl papa en Daan de volledige rode piste hebben leren kennen, kropen Emma en Anne op de eerste lift om een aantal keer achter elkaar van de twee verschillende groene pistes af te dalen. Na een tijdje liet Lotte plots verstaan dat ze ‘alleen’ wilde skiën en of mama haar even wilde helpen om de ski’s terug aan te doen. Natuurlijk, met alle plezier! Mama trok Lotte een beetje naar boven op de groene piste en dan zette ze zelf nog een aantal stappen terwijl mama naar beneden stapte. En daar ging ze! Fantastisch goed naar beneden, inclusief sturen en remmen. Na een aantal keer stelde mama dan ook voor om haar ook de groene piste te laten ervaren. Ze zag dit eigenlijk wel zitten en bijgevolg werd papa (nadat hij al twee keer was afgedaald met ‘rode’ Daan) erbij geroepen. Ze vertrokken samen op de lift om dan rustig aan de bochtjes te oefenen etcetera. Wat waren we trots! Even daarna is ze zelfs ook nog met Anne geweest! Mama ging met Emma en Daan mee van de groene piste, maar kwam er al snel achter dat ze Daan absoluut – in de verste verte – niet zou kunnen bijhouden. Hij neemt het mini-schansje, gaat recht naar beneden, neemt af en toe een bocht en schiet gewoonweg vooruit! Aan het einde staat hij dan machtig mooi op mama te wachten om opnieuw naar boven te vertrekken.
Kortom, zoals jullie hebben kunnen lezen… hebben we allemaal grote stappen vooruit gezet. Emma kan precies alle pistes wel aan, maar doet dit wel heerlijk op haar gemak. Daan stond na de tweede dag op de blauwe en na de derde dag op de rode piste en voor hem kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Lotte maakte ons helemaal trots door op de laatste (vierde) dag de groene piste te bedwingen! Bovendien – en daar gaat het eigenlijk om – hebben ze allemaal genoten en wij als grote mensen helemaal! Als kers op de taart kropen we allemaal in een karretje van de rodelbaan om deze ervaring ook maar gelijk mee te pikken. Daan bij papa, Emma bij Anne en Lotte bij mama en roetsjen maar!!!!
Wat was dit een fijne vakantie en hopelijk kunnen we dit volgend jaar precies zo herhalen :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: