Groeifeest!

Er zijn van die momenten die gekoesterd moeten worden. Het vliegt allemaal zo snel voorbij dat we af en toe op de rem moeten gaan staan. Even bewust zijn van wat er allemaal aan het gebeuren is. Afgelopen weekend hebben we dat gedaan! Dit keer voor Emma. Aangezien ze niet gedoopt is, en bijgevolg dus ook geen communie doet, hebben we het over een totaal andere boeg gegooid: een groeifeest!
Maandenlange voorbereiding ging er aan het feest van afgelopen zaterdag vooraf, maar het was het meer dan waard. Samen met nog 16 andere kinderen uit haar klas stond Emma voor ons gezin de hele dag in de belangstelling. Alles was een grote verrassing, ze wist zelf slechts een week van te voren pas dat er een heus feest zou plaatsvinden. Ze houdt best van verrassingen dus ze keek er de hele week naar uit. Zaterdagmorgen riep ze vrolijk: Vandaag is het mijn groeifeest! Zonder probleem rolden alle kids hier thuis uit hun bed om niet te laat op de plaats van bestemming aan te komen.
Dit alles vond plaats in het Weyneshof te Rijmenam, een leuk domein middenin de bossen. Jammer dat het ’s ochtends nog regende, maar dit mag de pret niet drukken. Bovendien mogen we deze lente van geluk spreken als het overdag überhaupt een beetje droog is :) Toen alle kinderen er waren, was het Paul – de kasteelheer – die de openingsspeech verzorgde en een paar minuten later kon het avontuur beginnen. De groep van 17 ‘groeikinderen’ moesten vier opdrachten tot een goed einde brengen. Na elke vervulde opdracht ontvingen ze een cijfer. Aan het einde zouden ze dus vier cijfers moeten hebben en met die cijfers konden ze dan een schatkist openen…
Er werden buiten puzzels gemaakt, rekensommen opgelost, levende piramides gebouwd,… Ook konden ze stenen vilten of spekstenen versieren. Dan was er nog een geweldig leuk spel in het bos waarbij stenen naar een doelwit gebracht moesten worden, maar de rondlopende rovers konden wel eens roet in het eten gooien en uiteindelijk hebben ze nog gepaintballed (= een aangepaste versie voor de kids weliswaar). Na al dit leuks moesten ze opnieuw de grote schatkaart bekijken waarop de locatie van de schatkist enigszins prijs werd gegeven en al snel vlogen ze alle 17 in de rondte om deze kist als eerste te kunnen bemachtigen! De cijfercode werd ingegeven en de kist opende zijn deuren. Daar zat voor elk kind een kadootje in! Vol trots werden de zojuist verkregen schatten aan elkaar getoond en even daarna schoven we aan tafel om van een heerlijke lunch te genieten. Alle aanwezige kinderen konden niet snel genoeg eten om daarna buiten (of binnen) nog naar hartelust in het bos te kunnen spelen. Uiteindelijk hingen alle kinderen wel vol met iets… als het niet verf van het paintballen was, dan was het wel eten van binnen of modder van buiten! Het was een heerlijke dag en we hebben de kinderen geweldig zien genieten! En daar doen we het natuurlijk voor :) Wij zijn in ieder geval zeer trots op het meisje dat Emma intussen geworden is!!!!
Hier een korte impressie van Emma op haar groeifeest: Emma thuis in haar witte kleren en dan… Emma in de groep (rechtsonder) na alle opdrachten!

2 Reacties so far »

 1. 1

  oma &opa said,

  Proficiat Emma. Proficiat Joos en Monique met zulke prachtige dochter.
  En ja wat gaat het snel ,genieten van elk gegeven moment dus!

 2. 2

  Fabienne De Cubber said,

  Waw,mooie meid,mooie dag,mooi feest!!!Proficiat @ Emma en haar ouders!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: