Een geschud hoofd

Op vrijdag hebben we het schooljaar op een geweldig leuke manier afgesloten. Tante Esther kwam als verrassing mee om de kids van school te gaan halen en direct daarna fietsten we naar de Kruidtuin om samen met wat vriendjes en vriendinnetjes te picknicken! De zon kwam zelfs nog kijken, de kinderen (11 in totaal) hebben zich opperbest vermaakt en de aanwezige vrouwen konden zich eveneens heerlijk laten gaan wat betreft babbelen :)
Zaterdag was dan eigenlijk ‘officieel’ onze eerste vakantiedag en die werd ingezet met een boottocht op de Schelde gevolgd door een barbecue. Dit evenement werd georganiseerd door een van de opdrachtgevers van Joos en uiteindelijk waren we daar met zo’n 50 man. De boottocht op de Schelde was fijn en de kinderen hebben hun ogen goed de kost kunnen geven. Daarna installeerden de grote mensen zich op het heerlijke lounge terras terwijl de kinderen zich in het zand smeten, zich vervolgens te pletter sprongen op het springkasteel en/of  daarna een partijtje voetbal in het zand speelden. De locatie waar dit zich allemaal afspeelde was ‘Club Cabana’, eigenlijk best een aanrader op dat vlak. Het is er niet overdreven groot, maar wat heeft iedereen genoten… totdat… Daan op de arm van papa hing en papa vertelde wat er was gebeurd.
Tijdens het partijtje voetbal is Daan – door middel van een geweldige sliding – met zijn hoofdje KNOERHARD tegen het been van papa aan geknotst. Daan werd rustig geïnstalleerd op de schoot van mama en zei eigenlijk nog maar een zinnetje: ‘Ik weet niet meer wat er is gebeurd!’ En dat bleek de waarheid, want hij wist compleet niets meer van deze hele dag! Hij wist niet meer dat we op een boot hadden gezeten, hij wist niet meer hoe we aan onze naamstickers waren gekomen, hij kende zijn nieuwe vriendjes niet meer bij naam etc. etc. Gelukkig herinnerde hij zich wel de picknick van gisteren en wist hij wel nog wie dit jaar zijn juf was. Om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben we het feestje vroegtijdig verlaten en reden we rustig terug naar Mechelen en onderweg hebben we onze strategie bepaald. Papa zou met Daan naar het ziekenhuis gaan en mama legt de meisjes op bed. Uiteindelijk was het toch al 20.30 uur geworden! Zo gezegd, zo gedaan en dan is het maar afwachten op nieuws uit het ziekenhuis… en wachten duurt altijd lang, dat weet iedereen. Gelukkig liet papa redelijk snel weten dat de eerste testen positief bleken en dat het nu wachten was op de pediater. Ruim 2 uur later stond papa hier voor de deur met een nagenoeg slapende Daan opnieuw op zijn arm met het verlossende nieuws: het is een lichte hersenschudding en hij moet om de 3 uur wakker gemaakt worden, maar na twee dagen zal het allemaal wel voorbij zijn. Die avond zelf is zijn geheugen ook weer volledig terug gekomen en dat stelt de ouders natuurlijk ook enorm gerust :)
Daan nam papa zijn plaats in in het grote bed en mama heeft hem een aantal keer zachtjes wakker gemaakt. Dit verliep allemaal zonder problemen en nu dat we weer een dagje verder zijn, laat hij zelf al duidelijk weten dat het vandaag alweer een stukje beter gaat! Het is nog fijner om dat uit het mondje van het kind zelf te vernemen ;)
Het liet grote zus Emma overigens niet onberoerd. Terwijl zij ’s avonds hier thuis haar tandjes stond te poetsen, liet ook zij duidelijk weten dat ze toch wel wat bezorgd was om Daan. De volgende ochtend had ze een reeks knutseltjes klaar voor haar broertje: een medaille, een dromenvanger en een boekje met de prachtig mooie tekst erop: ‘Lieve Daan, ik hou van jou. Je bent de liefste broer van de wereld! Ik wil je nooit kwijt hebben, ik hou van jou!’. Zucht, hoe schattig is dat dan weer!!!
Afijn, eind goed al goed. We proberen het nu een paar dagen rustig aan te doen en dan kan hij weer knallen zoals vanouds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: