Eerste keer… huiswerk!

Vorige week vertoefden Daan en Lotte al een eerste hele week in het allereerste leerjaar. En aangezien er voor alles een eerste keer is, kregen ze op de tweede dag van de tweede week voor de eerste keer huiswerk! Dit was een gebeurtenis van jewelste. Terwijl we nog maar net een voet in huis hadden gezet, barstte er precies iets los. Vooral Lotte sprong als een jong damhertje naar binnen en begon welwillend haar boekentas uit te mesten. Er zat iets heeeeeeel belangrijks in, sprak ze netjes. En prompt haalde ze meer dan trots haar huiswerkmapje tevoorschijn. Daan volgde enkele luttele seconden later. We kregen niet eens de tijd om rustig aan de keukentafel te gaan zitten, het moest hier en nu gebeuren en zo gebeurde het dus dat we zo goed als in de deuropening op de grond zaten… op weg naar het eerste huiswerk!
Er moesten kaartjes uitgeknipt worden waar de getallen 0 t/m 6 op prijkten, evenals een op papier getekende dobbelsteen. De dobbelsteen werd handig in elkaar geplakt met de hulp van mama en het spelletje kon beginnen. Het was een combinatie van een getal te herkennen via de stipjes op de dobbelsteen en dan direct memory te spelen met de omgedraaide kaartjes. Lotte is hier heel gefocust aan begonnen, zoals aan bijna alles sinds ze geen kleuter meer is en trots de bankjes van de lagere school bezet. Daan kan zich af en toe nog laten afleiden, maar heeft uiteindelijk ook genoten van het spelletje. Alhoewel hij wel direct moest toegeven dat ie het veeeeeeel te gemakkelijk vond :)
Afijn, ze hebben genoten van de eerste keer huiswerk… Eens even zien wat het over een paar weken geeft! Zouden ze dan nog altijd vol van plezier binnenkomen en eraan beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: