Lezen en avi

De tijd vliegt… We kunnen ons niet inbeelden hoe vaak we dat zinnetje al gebruikt hebben! Ongetwijfeld redelijk vaak en op zeer regelmatige basis ;) Het is dan ook echt waar! Het schooljaar lijkt toch eigenlijk nog maar net begonnen? Niets is minder waar… nog 3,5 maand en die beruchte lange zomervakantie staat alweer voor de deur. Na een moeizame start in het derde leerjaar lijkt Emma nu heerlijk alles onder controle te hebben. Daan en Lotte begonnen aan hun avontuur in het eerste leerjaar. Toch wel een heel bijzonder jaar. Zo zijn ze officieel geen kleuter meer, ze leren lezen, schrijven, rekenen, gaan turnen met de turnmeester en noem maar op. Het is een hele verandering, welke ze prima ondergaan hebben overigens.
Sinds de kerstvakantie kregen ze wekelijks een boekje mee naar huis om te lezen. Elke week een ander boekje voor de echt beginnende lezertjes. Supertrots waren ze toen ze de eerste keer met een boekje naar huis kwamen! Net zoals toen ze de eerste keer huiswerk hadden… De trots en blijheid nam mettertijd wel ietsje af, geven we eerlijk toe ;) Tegelijkertijd moeten we dan ook toegeven dat ze de boekjes wel flink bleven lezen en dat ze ook ‘stipt’ aan hun huiswerk begonnen. Eerlijk is eerlijk. En oefening baart kunst, zo blijkt.
Afgelopen maandag had Daan zijn uitgelezen boekje bij de juf ingeleverd en ’s middags kwam hij trotser dan trots terug thuis met een ander boekje. Niet zomaar een ander boekje, maar toevallig wel eentje van het niveau AVI-1. Prachtig om dit stralende gezichtje te mogen bewonderen! De motivatie bleek direct toegenomen, want hij wilde er direct in beginnen lezen. De motivatie leek niet alleen bij Daan toegenomen. Alhoewel ze op de achtergrond bleef, liet Lotte merken dat ze toch ook wel stiekem dat niveautje wilde behalen. Prompt las ze ’s avonds haar boekje in een keer uit. Een unicum in het geval van Lotte. Het ging vlot en ze had er echt plezier in. Op woensdag kwam zij dan met haar heuglijke nieuws: ook een boekje met de letters ‘AVI-1’ op. Ook zij liep over van trots en kon niet wachten om in het boekje te beginnen. Dit mag letterlijk genomen worden, want zij wachtte niet op mama en begon er gewoon zelf in te lezen!
En zo zijn ook de laatste twee van deze familie vertrokken met het lezen van de ‘echte’ boekjes. Heeeeeeeeeerlijk!

4 Reacties so far »

 1. 1

  klaartje said,

  Goed zo Daan en Lotte!

 2. 2

  Fabienne De Cubber said,

  Wat goed en fijn!!

 3. 4

  oma &opa said,

  Wat fijn, proficiat , het worden nog echte “boekenwurmpjes”!
  oma Brussel


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: