Nieuwe trui

Regelmatig neemt mama al eens het risico om gewoon zelf ergens kleding te kopen voor de koters. Tot nu toe werd al het nieuwe spul altijd met groot enthousiasme onthaald. Het zal dus wel goed zijn! Tegenwoordig is het echter helemaal in om je eigen kleding te maken (breien, naaien,… noem maar op!). De creatievelingen vliegen rond je oren. Je kunt niet links of rechts kijken of iemand is wel met iets bezig. Zeker de mama’s bij ons op school! Ongelooflijk. De kinderen lopen dan ook met de meest fantastische creaties rond en lijken daar allemaal zeer blij mee! Aja, het is toch ook leuk als je iets kan aantrekken dat je mama gemaakt heeft?
Natuurlijk… maar voor deze mama geldt dat niet. Nee, deze mama ziet geen fluit als het gaat over naaien. En deze mama heeft al absoluut geen geduld als het gaat over bijvoorbeeld breien. Afijn, desalniettemin is het erg leuk om te zien wat er zoal gemaakt kan worden en met welke stofjes. Ooit heeft een mama van school al eens een jurkje voor Lotte gemaakt. Dit is nog altijd één van Lotte haar favoriete kledingstukken, alhoewel het tegenwoordig eerder een tuniekje is dan een jurkje ;)
Nu blijkt dat de mama van Daan zijn beste vriendje ook zo’n gruwelijk creatieve mama is. Daan zijn vriendje schittert, overigens samen met zijn zusjes, in de meest kleurrijke, vrolijke creaties die je je maar kunt voorstellen. Om stiekem een beetje jaloers op te zijn. Laatst kwam Wiebe – Daan zijn vriendje dus – met een zalige trui op de proppen. Niet zomaar een trui, maar met een kap en in een heerlijk knuffelzacht stofje. Papa trok de stoute schoenen aan en liet verstaan dat Daan ook wel graag zo’n trui zou willen hebben (en als het even kon… zou papa dat eigenlijk ook wel zien zitten ;)). Zo gebeurd, zo gedaan. Even later was de stof al gekocht, werd het patroon al geknipt en stak de trui in elkaar. Daan liep over van geluk! Elke keer als de trui ter sprake kwam, glunderde hij. Sinds gisterenavond is hij in het bezit van deze trui en als de trui ergens ligt en hij loopt er langs, geeft hij er altijd een knuffel aan. Toegegeven, de trui vraagt er ook naar :) Deze morgen vloog hij vliegensvlug in zijn zelf-gemaakte trui! Nee, niet zelf gemaakt door ons dus, maar door Liesbet. En laat Liesbet nu toevallig ook net een blog gestart zijn, dus wie nieuwsgierig is… neem gerust een kijkje (klik hier). Maar onze enige echte Daan in zijn nu al lievelingstrui, zie je hier:
Daan_trui

5 Reacties so far »

 1. 1

  papa joos said,

  Moeke rocks!

 2. 2

  Klaartje said,

  Hij ziet er zo trots en blij uit!

 3. 3

  Wil Sanou said,

  Oranje boven, prachtig hoor!!!

 4. 4

  mblanken said,

  Hai Wil, ik wist niet dat je onze blog ook bezocht! Wat leuk :) Grappig he, Daan is toevallig ook écht gek van oranje!

 5. 5

  Liesbet aka moeke said,

  :)


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: