Hotelbezoekje

Ja, ik kijk graag naar huizen. Ja, ik kijk ook stiekem graag bij mensen naar binnen. Niet om te weten wat ze daar allemaal uitspoken, maar gewoon om te weten hoe het eruit ziet, hoe ze het hebben ingericht, of het gezellig is of niet,… Geef toe, iedereen piept toch wel eens ergens naar binnen als het buiten donker is en binnen de aantrekkelijke lampjes branden???
Af en toe mag ik ook eens ‘legaal’ binnen neuzen, meestal niet in huizen. Dat dan weer niet. Wel in hotels, ook leuk! En zeker als het hotel in je eigen stad gelegen is. Nog meer als het een hotel is dat je altijd al eens van binnen hebt willen bekijken. Gisteren was dan ook een bijzondere dag voor mij. Zo blij als een kind was ik. Ik had een afspraak met de Sales Manager van Martin’s Hotels en hij stelde voor om samen te komen in Martin’s Patershof, te… Mechelen. Heerlijk!
Na een korte introductie liet ik dus ook wel direct verstaan dat ik zeer te spreken was over zijn voorstel om hier af te spreken. Dit hotel had immers altijd al tot mijn verbeelding gesproken. Uiteraard kon hij nu bijna niet anders dan mij voor te stellen om een korte rondleiding te organiseren. Nou, heel graag meneer! Dus zodra alles besproken was, kon het grote avontuur beginnen. Mijn nieuwsgierigheid werd gestild en mijn geduld beloond: wat een pareltje van een hotel! Wat een slimme architect moet dat geweest zijn om oude en nieuwe elementen zo mooi met elkaar te verbinden. Om al het hedendaags comfort toe te voegen aan een prachtig oude kerk. Het is dan ook niet voor niets een uniek concept in Europa! De gehele kerk werd op en top omgevormd tot een tophotel, met kamers in ofwel het klooster ofwel in de kerk. De prachtige gewelven en/of gebrandschilderde ramen zijn zichtbaar in de verschillende kamers. De ontbijtruimte kreeg een plaatsje vóór het altaar. Elk moment wordt men herinnerd aan het feit dat je mag genieten van deze schoonheid.
Zo’n tophotel hoort ook – naar mijn bescheiden mening – thuis in een stad als Mechelen. Mechelen is misschien (nog) niet zo bekend bij het grote publiek, maar wint meer en meer harten. De stad is niet te vergelijken met steden als Antwerpen, Brussel, Gent of Brugge, maar stilletjes aan wint het aan naamsbekendheid. Meerdere films en/of televisie-series werden/worden in Mechelen opgenomen, meer en meer bekende Vlamingen weten een huisje te bemachtigen in deze opkomende stad. Een niet te onderschatten stad, zo noem ik Mechelen graag. Een stad waar alles binnen handbereik ligt, waar soms nog een bijna dorpsmentaliteit heerst, maar met een geweldig cultureel aanbod en om dan nog maar over de vele architecturale schoonheden te zwijgen. Wist je trouwens dat Mechelen het op een na hoogste aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen heeft? Waaronder zelfs 4 UNESCO-vermeldingen. De geschiedenis druipt van de gevels… zalig!
Aja, maar dat wilde ik nog toevoegen… zo’n tophotel in zo’n unieke sfeer hoort gewoon thuis in een stad als Mechelen vanwege de link die Mechelen met de kerk heeft. Het is dé kerkelijke hoofdstad van België. Op nagenoeg iedere hoek van de straat vindt men hier – bij wijze van spreken – een kerk, de kardinaal heeft hier zijn residentie… Teveel om op te noemen. Laten we het houden bij: Mechelen is een stad dat meer dan absoluut een bezoekje waard is en boek dan gelijk een kamer in het Martin’s Patershof hotel! Het is in het centrum gelegen zodat je ’s avonds niet ver hoeft te stappen naar een van de heerlijke restaurantjes en/of terrasjes en er is geen betere plaats om dé juiste indruk van Mechelen te krijgen dan in dit hotel.
Zucht… mag ik eens?
Martin's Patershof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: