30 april 2013 – K(r)oningsdag & Uitspraakje Daan

Vandaag is het toch wel een speciale dag. Of je nu verzot bent of niet op het Koningshuis… vandaag is het een speciale dag. Koningin Beatrix neemt na 33 jaar afstand van de troon en degradeert zichzelf hierdoor van koningin tot prinses. Haar zoon Willem-Alexander en de immens populaire Maxima nemen het van onze Bea over en de nieuwe koning heeft dus zojuist de daarbij horende eed afgelegd. Afijn… heel verhaal en we kunnen erover blijven palaveren, maar dus, een speciale dag.
En een speciale dag vraagt om iets speciaals. Op een impulsieve vraag op Facebook volgden vele reacties, de een nog interessanter dan de ander. De vraag ging namelijk over ‘oranje eten’ en menig recept werd opgestuurd. Het is en blijft toch ook een fantastisch medium :)
Om mijn intussen al te lang geworden verhaal kort te maken, we zijn aan het bakken geslagen. Vanavond eten we oranje cakejes als dessert. Dat is niet alles! De tafel wordt aangekleed, we eten dus ‘oranje’ eten en ook de drank en kleding moet eventjes aangepast worden aan vandaag!
Zo vind je hier alvast een klein voorproefje van de cakejes:
Oranje cakejes op een oranje dag

Daarbij had Daan deze morgen nog een ‘speciaal’ uitspraakje. Vanochtend stond hij samen met mama in de badkamer. We poetsten onze tanden en blijkbaar wisten de kinderen intussen ook al dat het vandaag Koninginnedag in Nederland zou zijn. Zelfs op school worden zulke onderwerpen niet geschuwd, zo blijkt :) Toen de namen ter sprake kwamen, zei mama: ‘Heb je Willem-Alexander en Maxima al eens gezien?’ Hierop antwoordde hij bevestigend, op de Ipad bij Niels van Ketnet. Goed, dat was dus al geregeld. Volgende vraag van mama: ‘Die Maxima, is toch een mooie mevrouw he Daan, vind je niet?’ En daarop kwam zijn smeltende antwoord: ‘Ja. Maar jij bent mooier!’
Oh zucht, zwijmel… Hoe schattig kan een zoon tegen zijn moeder opkijken!

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: