En de winnaar is…

Een kind moet iets te doen hebben na de schooluren. Zo houdt Daan zich opperbest bezig met voetbal, 3x in de week. Emma ging met plezier naar een uurtje Franse les op de woensdagmiddag en ’s avonds turnde ze met nog véél meer plezier samen met Lotte en nog enkele vriendinnetjes.
Begin mei vonden de clubkampioenschappen plaats van de turnvereniging. Ze moesten allemaal 4 proeven afleggen (op de balk, op de brug met ongelijke leggers, op de mat en op de bok). Zij die het al iets beter konden, mochten iets meer laten zien. Zo was Emma eigenlijk een van de weinigen die een radslag op de balk durfde te showen. De leeftijd van de groep varieert ook wel van 6 – 9 jaar en ook daar zit vanzelfsprekend veel verschil in. Emma hoort ook bij het groepje dat vorig jaar al turnde. Lotte en haar vriendinnetjes komen eigenlijk net kijken. Voor hen was dit het eerste jaar, maar ook zij hebben zich fantastisch vermaakt en zij hebben tevens hun uiterste best gedaan tijdens de kampioenschappen. Onder toeziend oog van zowel het publiek als de uitermate geconcentreerde jury hebben ze elk onderdeel super afgewerkt. Lotte heeft veel meer van zichzelf laten zien dan tijdens de ‘gewone’ lessen. De juf was zéér onder de indruk van haar. Gewoon al omdat de juf weet dat het niet allemaal zo simpel is voor Lotte. Tot voor kort durfde ons Lotteke nog niet aan de hoogste legger van de brug te gaan hangen. Ze deed dit nu alsof ze nooit anders had gedaan. De evenwichtsbalk liet ze liever links liggen, maar nu durfde ze de juf zelfs even los te laten. Zij die Lotte niet kennen, zien uiteraard een relatief groot meisje die nog lang niet zoveel doet of durft. Wij zagen een aantal grandioze overwinningen op rij!
Emma doorkruiste de zaal als een elegante gazelle en voerde alles goed tot zeer goed uit. Zo leek het toch voor ons, maar ja, wie zijn wij? Wij zijn in ieder geval niet diegene die de punten mogen verdelen. Op het resultaat van deze punten moesten we nog een paar weken wachten.
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de prijsuitreiking. Na het kinderfeestje van Daan in het Mechels Broek reden we naar de turnzaal alwaar het plechtige moment zou plaatsvinden. Wij waren netjes op tijd, de ceremonie begon wel zeker 45 te laat ;) De meisjes waren er helemaal klaar voor en al snel was het aan hun groepje! De laatste 9 kregen allemaal een bronzen medaille waaronder ons Lotteke. Onder luid applaus ging zij haar welverdiende medaille halen. Dan volgde nummer 4 voor een zilveren medaille en dan was het tijd om het podium erbij te halen. De eerste drie mochten plaatsnemen op het podium! Emma begon al ernstig heen en weer te wiebelen, want haar naam was nog altijd niet gevallen. De derde plaats met eveneens een zilveren medaille was ook niet voor haar! Met haar rode konen keek ze af en toe ietwat zenuwachtig om. Nummer 1 en 2 kregen beide een gouden medaille en verdienden uiteraard een ereplaats op het podium. Als tweede geëindigd: Gysen, Emma! Natuurlijk hebben we geklapt, gejoeld, gefloten, geroepen en zo nam ook zij zeer kalm haar medaille in ontvangst en nam zij haar plaats op het podium in. Wow, meisjes: goed gedaan!!!!
Emma op de 2e plaats!
(Noot van de redactie: Brr… slechte foto! Aangezien de ‘echte’ camera kapot is, werd er snel een foto genomen met de telefoon :( Afijn, het gaat nu even om het idee)

1 Response so far »

  1. 1

    oma &opa said,

    heel dikke proficiat meisjes!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: