Gesprekje Daan

Het schooljaar is bijna voorbij en dus worden we op school verwacht om te horen hoe onze zoon/dochter het heeft gedaan het afgelopen jaar. Als eerste was Daan aan de beurt. Juf Natalie zat klaar met zijn rapport in haar handen. Op de envelop ervan pronkte een mooie blauwe pluim. Hij had een dikke pluim verdiend voor zijn harde werk. Mooi, die is al binnen!
Eigenlijk kan zo’n bespreken super kort zijn, want als alles goed gaat… valt er toch weinig te zeggen. We krijgen inzicht in de afgenomen toetsjes. Toetsjes van rekenen, (begrijpend) lezen, dictee, klok kijken, wiskunde,… Ze waren allemaal dik in orde bij onze Daan. Machtig mooi dus!
Waar hij nog aan moet werken… is zijn handschrift ;) Het is al enorm verbeterd, maar er is toch nog wat werk aan de winkel. Mama liet de juf wel al weten dat zij ook niet altijd het handschrift van zijn papa kan lezen ;)
Wat betreft het lezen, zit hij tegen avi-4 niveau aan, helemaal geweldig dus. Het lezen op zich had hij al redelijk snel onder de knie, hij heeft er gewoon niet altijd zoveel zin in.
Verder onthoudt hij de dingen goed, is goed met taal en zeker met rekenen en voelt zich best goed in de klas. Op de speelplaats laat hij zich nog wel eens verleiden tot een conflict. Nee, dat is ook niet echt een verrassing. Hij vindt het dan nog altijd moeilijk om zijn stuk van het probleem te zien. Ook niets nieuws. Maar goed, er zit evolutie in en dat is dan iets goeds, zullen we maar zeggen. Hij praat er dan al een klein beetje over, en dit mag absoluut een niet te onderschatten vooruitgang zijn!
In het kort: Daan evolueert op een zeer constante manier, hetgeen uiteraard fantastisch is! Proficiat Daan, jij mag volgend jaar het tweede leerjaar onveilig gaan maken. Super goed gedaan!!!!

1 Response so far »

  1. 1

    Klaartje said,

    Goed zo Daan!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: