Gesprekje Lotte

Gisterenavond was het opnieuw tijd om naar school af te zakken voor de tweede individuele gesprekken van het jaar. Dit keer mogen we ze gerust ‘de laatste’ gesprekken van het jaar noemen. Het schooljaar zit er immers alweer bijna op. Nog 1,5 week te gaan en de schoolpoort sluit haar deuren weer voor maar liefst 9 weken.
Lotte haar rapport stak ook in een envelop met een pluim erop geplakt. De geschreven woorden van de juf ‘Dikke pluim’ spraken boekdelen. Ook ons Lotteke heeft goed gewerkt het afgelopen jaar. Zo goed dat ook zij mag doorstromen naar het tweede leerjaar! Hiep hiep!
Daar waar het voor Daan allemaal (te?) ‘makkelijk’ is, heeft Lotte een aantal aandachtspuntjes. Zo vindt zij het bijvoorbeeld nog lastig om snel te rekenen met de getallen tussen 10 en 20. Ze zou graag haar leergierige vingertjes erbij gebruiken, maar dat moet ze dus juist afleren. Verder vindt ze dictee ook iets minder gemakkelijk. Toegegeven: waarom we in onze Nederlandse taal toch altijd wisselen tussen ou en au (om maar een klein voorbeeld te geven) is ook de meeste van ons tot op heden onduidelijk. Bovendien merken ze op regelmatige basis kenmerken op die te maken kunnen hebben met dyslexie. In de gaten te houden dus en normaal gezien zal ze ergens begin volgend schooljaar daarop getest kunnen worden.
Ze heeft overigens een duidelijk visueel geheugen. Vertel haar geen 4 dingen tegelijk, want ze zal het snel vergeten zijn. Wil je haar toch 4 dingen tegelijk duidelijk maken? Maak er dan gewoon een tekeningetje bij en het is opgelost :) Wellicht ook om die reden dat ze met wiskunde (geometrie) zéér goed scoort. En het hoeft geen verrassing te zijn als we zeggen dat ze graag toneel speelt en dat ze zich opperbest in de klas voelt. Ook allemaal belangrijke dingen om mee te hebben in het leven!
Zelfs met het lezen is ze intussen helemaal bij. Daar waar het in het begin zeer moeizaam ging en ze echt moeite had om al die verschillende letters te leren kennen, leest ze nu al veel vlotter en heeft ze zelfs avi-3 gehaald! Ja, ze heeft er meer voor moeten oefenen, ze heeft er hard voor gewerkt, maar kijk waar ze staat! We zijn vanzelfsprekend mega-trots op haar.
Binnenkort neemt ze dus afscheid van juf Natalie… met zeker een pijn in haar hartje, maar gelukkig zal juf Veerle er in september voor haar zijn! Wat een zalig vooruitzicht!

1 Response so far »

  1. 1

    Klaartje said,

    Dikke duim Lotte!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: