‘Geef om haar’

Het zat er al even aan te komen. Tenminste, ze heeft toch altijd gezegd dat ze het zou doen. Uiteraard kon ze in de tussentijd nog altijd van gedachte veranderen. Dat gebeurde dus niet! Emma kon het niet plaatsen, schreef dan maar een boekje en spaarde haar haar. Harte haar overlijden heeft een heel nieuw fenomeen op de kaart gezet hier. Daarvoor spraken we nagenoeg nooit over zo’n vreselijke ziekte, maar nu konden we niet anders. We werden met onze neus op de harde feiten gedrukt en dus werd er nagedacht. Véél nagedacht! Vooral door Emma. Die over alle dingen al zo enorm kan nadenken… In ieder geval heeft ze naar aanleiding van het overlijden van ons vriendinnetje een prachtig boekje geschreven waarover je op deze blog meer kunt lezen. In dat boekje liet ze ook weten dat ze haar haar wilde sparen. Wanneer het lang genoeg zou zijn, wilde ze het laten afknippen opdat we de vlecht zouden kunnen opsturen naar een organisatie die er dan pruiken van laat maken. Wat een pracht van een idee!
Haar haren werden langer en langer en dus vroegen we ons na een tijdje ook wel af of ze haar haren eigenlijk nog wel wilde laten afknippen. Tot vorige week. Toen begon ze er plots over en samen met papa schuimde ze het internet af op zoek naar een leuk, nieuw kapsel. De meningen tussen papa en dochter lagen iets te ver uit elkaar en dus lieten we Emma – uiteraard – zelf kiezen. Afgelopen vrijdagavond was het dan zover. Papa was op tijd thuis van het werk en vertrok alvast met de twee meisjes naar de kapper. Lotte haar haren konden ook wel een snelle knipbeurt gebruiken. Voor de puntjes dan, want zij wilde langer haar hebben dan haar vriendinnetjes!
Later vergezelden mama en Daan de kapper-gangers en zagen we een nieuwe Emma! Wow, wat mooi! Maar we zagen ook Lotte… Ook zij was overstag gegaan en was nu de trotse eigenaresse van hetzelfde kapsel als dat van Emma :) Twee ‘kortgewiekte’ meisjes en dametjes om trots op te zijn. De staart van Lotte en de vlecht van Emma kregen we terug mee naar huis en deze morgen bestelde mama 2x een envelop voor de campagne ‘Geef om haar’. Weldra worden deze twee plukken haar dus opgestuurd in de hoop dat ze er iets mee kunnen doen. Wij zijn in ieder geval mega-trots op onze dochters!
Emma met haar lange vlechten
Daar is de vlecht
Mooie zusjes
Lotte met haar nieuwe kapsel
Trouwens… indien Emma en Lotte jullie hebben geïnspireerd, hier is de link naar de website waar je een ‘Geef om haar’ envelop kunt bestellen. Hier mag je je staart in steken en zo komt je haar dan op de juiste plaats terecht!

3 Reacties so far »

  1. 1

    Willeke Herrewijn said,

    Wat een mooie meisjes!!
    En nog belangrijker wat een mooie karakters!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: