Afsluitzwempartijtje

De echte zwemlessen – om het echte zwemmen ook echt onder de knie te krijgen – dateren alweer van een paar jaar geleden. De belangrijkste brevetten werden toen behaald, maar ergens bleef het knagen.
Emma zwemt graag. Dat heeft ze altijd graag gedaan en eigenlijk moeten we toegeven dat ze het ook goed kan. Ze zwemt heel rustig en ze beheerst de gegeven materie mega-goed. Geef haar een zwempak en een duikbril en je ziet haar een tijdje niet meer terug!
Lotte was als kleine peuter een echte waterrat. Ze spetterde om zich heen, het kon niet gek genoeg. Toen de serieuze zwemlessen begonnen, zag ze het ook helemaal zitten en was er zelfs eerder mee weg dan broertje Daan! Daarna vond ze het allemaal toch wat spannend worden, zeker wanneer de diepte van het zwembad een rol begon te spelen. Belangrijk genoeg voor papa en mama om ermee bezig te blijven dus!
En zo werden er weer een aantal zwemlessen geregeld. Sinds half september volgde Lotte eerst haar ‘vervolmakings’-lessen direct gevolgd door Emma haar ‘crawl’-lessen. Elk een half uur les om daarna nog een klein half uurtje samen in het warmwaterbadje te kunnen spelen. Elke dinsdag weer een plezier voor de meisjes en een bijna opdracht voor mama, die hen altijd vergezelde in het water :)
Vorige week kwam het einde van de lessen in zicht en werd er dus een soort testje afgenomen. Ze hebben allebei ernstig hun best gedaan. Lotte was zeker niet bij de snelste, maar ze bleef wel doorgaan en dat is prachtig om te zien! Gedurende zo’n 25 minuutjes bleef ze zwemmen. Mooi! Emma deed daarna precies hetzelfde. Ook zij gaf niet op, terwijl je menig ander kind tussendoor de kant zag pakken, bleven onze dochters stug volhouden! Lotte zwom haar schoolslag en Emma liet haar crawl niet los.
Gisteren ontvingen we het resultaat: Lotte zwom maar liefst 294 meter en kreeg daarvoor haar 200 meter brevet & Emma zwom 504 meter en is nu dus de trotse eigenaresse van haar 400 meter brevet! Wij zijn daarentegen de trotse ouders van twee knappe zwemsters!!

2 Reacties so far »

  1. 1

    Fabienne De Cubber said,

    Wat een fijn nieuws!!!!
    Herinner me nog de watergewenningsles waar we eens meegingenin St Kat Waver,pffff,wat vliegt de tijd!!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: