Een jaar later…

Het is precies een jaar geleden. Een jaar geleden vernamen we dat Harte was gestorven. Vol ongeloof haalden we de ontroostbare kinderen van school. De sfeer op school was warm en koud tegelijk. Een jaar later branden overal kaarsjes, thuis maar ook op school – ter nagedachtenis van Harte, maar ook voor andere kindjes en families die hetzelfde meemaakten.
Er is veel gebeurd op een jaar tijd! In een jaar gebeurt altijd van alles. Een jaar klinkt best lang en toch vliegt de tijd voorbij. Behalve vandaag dan. Vandaag staat de tijd weer een beetje stil. En wij worden stil van onze gedachten. Onze gedachten nemen een loopje met ons gevoel. En ons gevoel zegt dat we hier even bij stil moeten staan… En dus doen we dat ook!
Ook al kan Harte niet meer aangeraakt worden, ze is nog zó ontzettend aanwezig! Niet alleen alom op Facebook, maar ook via de prachtige pakketten van de vzw Prinses Harte, de vele kaarsjes die overal branden en misschien nog het meest door de massale lantaarntjes die in de straat van Harte voor warmte zorgen.
Aankomende zaterdag is er een herdenking en aangezien Lotte één van de meisjes was die op haar laatste verjaardagsfeestje acte de présence mocht geven, mag zij een speciale boodschap aan Harte maken. Gisterenavond oefende we alvast voor het filmpje en als een echt natuurtalent deed zij haar verhaal. Mooi, rustig, lief! Het is dat ze nog een tekening wilde maken om te tonen tijdens het filmpje, anders hadden we al een definitief filmpje kunnen maken van deze allereerste try-out.
We zuchten eens diep, denken aan Harte en haar familie en we zullen onze kinderen vanavond extra veel knuffelen. In stilte. Rond de kaarsjes en foto van Harte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: