Gesloten boekje

Afgelopen zaterdag waren we aanwezig op de herdenking van ons vriendinnetje Harte. Het was mooi, voor zover afscheid nemen van een kind echt mooi kan zijn. Het was warm, ontroerend en de filmpjes van Harte haar vriendinnetjes (ons Lotteke!) waren ontwapenend…
Een jaar geleden wist Emma niet waar ze haar tranen moest laten. Het was voor haar zo onwerkelijk en oneerlijk dat alleen erover praten niet genoeg was. Mama en Emma besloten dat Emma een boekje ‘moest’ schrijven in de stille hoop dat dit enigszins zou helpen.
Het heeft geholpen! Ze heeft dagenlang aan de keukentafel zitten schrijven over haar herinneringen en haar dromen. Zoals jullie weten, werd haar verhaal uiteindelijk in een boekje gegoten. Dit boekje werd ‘verkocht’ aan geïnteresseerden voor een vrijwillige bijdrage. Jullie allemaal bekend. Nu vonden we deze periode in het algemeen en de herdenking van Harte in het bijzonder een mooie gelegenheid om Emma haar project af te sluiten. Er werden veel boekjes verkocht en het resultaat mag er zijn. Emma heeft in totaal € 540 opgehaald en daar zijn wij allemaal terecht trots op! Vanzelfsprekend mocht zij kiezen waar de centen naartoe zouden gaan en zij koos voor de vzw Prinses Harte en het Kinderkankerfonds. Zij wilde echter iets meer overschrijven naar het Kinderkankerfonds en dus maakte mama – na advies van Emma – een cheque op t.w.v. € 240 op naam van de vzw Prinses Harte. Deze cheque kon Emma dan persoonlijk overhandigen aan de papa en mama van Harte.
Nadat onze meisjes in juni van dit jaar hun lange vlechten nog hebben afgestaan om er pruiken van te laten maken, maakte mama vandaag de centen over, met een geweldig goed gevoel! Ons meisje zorgt ervoor dat we ‘zomaar’ € 540 konden overschrijven naar twee prachtige goede doelen. Hopelijk maken we daar veel kindjes blij mee… En wij sluiten thuis spreekwoordelijk Emma haar boekje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: