Uitspraakje Emma

We hebben nu eenmaal verschillende kinderen. Al een geluk :) Daan en Lotte krijgen op dinsdag hun huiswerk mee naar huis. Ze zijn vrij om te kiezen wanneer ze dit maken, want ze moeten dit pas de volgende dinsdag inleveren. Tegen donderdag mag mama nog eens een kattebelletje opgooien in de hoop dat zowel Daan als Lotte deze kleine herinnering opvangt. Uiteindelijk doen ze het natuurlijk wel, en altijd op tijd!
Emma krijgt daarentegen haar huiswerk op maandag en zij moet dit op vrijdag alweer inleveren. Sinds zij haar dagen op de lagere school verslijt, maakt zij steevast haar huiswerk op de dag dat ze het mee naar huis krijgt. Zo is het altijd geweest en zo is het nu nog. Dit zal uiteindelijk wel veranderen, maar laten we hier nu nog even van genieten!
Gisteren begon ze dus opnieuw vlijtig aan haar huiswerk. Rekenen, taal… alles passeerde de revue. Even later laat ze weten dat ze klaar is met haar huiswerk, op een dingetje na. Ze zegt: ‘Ik ben bijna klaar. Ik moet alleen nog iets in mijn geheugen zetten!’

Studeren, drillen, erin stampen… je kunt het op verschillende manieren duidelijk maken wat je bedoelt, maar ons Emmaatje koos toch wel voor dit aparte gezegde :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: