Ren je rot in Antwerpen

Ok, we kunnen direct duidelijk zijn: het is niet dezelfde soort uitdaging als ‘Tour for Life’, maar uiteindelijk gingen we gisterenochtend ook een uitdaging aan. Met ‘we’ bedoelen we dit keer Monique, tante Klaartje en vroegere buurvrouw Danielle. Af en toe genieten we van een rondje lopen samen en zo schuimen we regelmatig een georganiseerd evenement af. Het kan de met jenever besprenkelde Santa Run zijn, de pikdonkere Night Run of pak-m-beet de afschrikwekkende Halloween Run. Al met al allemaal geweldig leuke loopevenementen.
Dit keer hebben tante Klaartje en Monique zich gek laten maken door Danielle voor de Antwerp Urban City Trail. Danielle loopt minstens 2x in de week en legt alles met twee vingers in haar neus af. Tante Klaartje en Monique proberen meestal wat te volgen ;) In een vlaag van verstandsverbijstering schrijven we ons stiekem altijd een beetje impulsief in en alhoewel we dan nog maanden hebben voor een degelijke voorbereiding, is zo’n evenement altijd ineens daar. Voorbereiding? Training? Daar hebben we geen tijd voor gehad eigenlijk… Met een verhuizing en een vakantie tussendoor is er nog niet eens een beetje tijd geweest om hiermee bezig te zijn. Monique gokt er altijd op om terug te kunnen vallen op het beetje basisconditie waarover ze hoopt te beschikken. En als blijkt dat ze toch ineens weer 8 km kan lopen, ebben de zenuwen weer een beetje weg. Alhoewel… deze beruchte Antwerp Urban City Trail loopt nog wel iets verder door, namelijk 12 kilometer. Zo ver hebben we nog nooit gelopen. Sterker nog, na 35 minuten zijn we het meestal grondig beu en vragen we ons af waar we in hemelsnaam mee bezig zijn. Een voordeel: we keken uit naar het parcours. Dit zou immers niet zomaar 12 km zijn, nee… zie het als een toeristische loop dwars door het al dan niet historische centrum van Antwerpen.
Zo liepen we o.a. over het Willy Vandersteenplein alwaar Suske en Wiske ons stonden toe te juichen, dwars door het Centraal Station, over het Rubensplein, keken we naar de Duinsteeg, zagen het Oud Vleeshuis, bestegen de trappen van het stadhuis waar we over ’t Schoon Verdiep liepen en besloten we met verschillende trappen in het MAS (Museum aan de Stroom)… om slechts enkele voorbeelden te noemen. En dit alles onder een stralend lentezonnetje! Idealer kon het niet zijn. Met nog 7.997 andere lopers liepen we tevens door het Begijnhof en door een autotunnel om na 12 km te finishen waar we waren begonnen, op Park Spoor Noord.
Nog nooit had ik langer dan 1 uur gelopen, nog nooit had ik meer dan 10 km gelopen, nog nooit was ik eigenlijk zo slecht voorbereid… en toch heb ik nog nooit zo relaxt gelopen! We hebben op ons gemakje gelopen om eigenlijk serieus de toerist uit te hangen. De organisatie had uiteindelijk ook niet voor niets die moeite gedaan om alles netjes aan te geven. Toch? Het was de moeite waard, wie weet tot een volgende keer :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: