In de (stille) wachtkamer…

Iedereen kent dat wel, je komt ergens een wachtkamer binnen en het is er muisstil. Altijd! Maakt niet uit of het nu de wachtzaal in een ziekenhuis is, die van de huisarts of bij de dierenarts. Eender waar, het is er stil. En als mensen dan toch iets tegen elkaar zeggen, dan fluisteren ze. Iets tegen een vreemde zeggen, is al helemaal ‘not done’! Zo is het toch? Of zo WAS het toch in ieder geval? Want zodra wij de meisjes meenemen, geldt dit in geen enkel geval meer :)
Afgelopen dinsdagavond propten we Vixey in het transportmandje om een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Het was immers tijd om een vaccinatie te gaan halen (welke we overigens over een maand moeten herhalen, dus dan begint dit hele circus weer opnieuw). We wandelen rustig onze straat uit en zoeken een stoeltje uit in de wachtkamer. Zo gezegd, zo gedaan. Bij het binnenkomen merkt Emma al twee honden op, gelukkig rustige honden. We zitten nog geen minuut en ze steekt van wal: ‘Hoe noemt je hondje?’ ‘Wij hebben Vixey mee, dat is onze poes…’. Het hele verhaal kunnen we niet meer letterlijk verwoorden, maar het gevolg van dit zeer onschuldig ijsbreekmomentje was enorm. De aardige mevrouw van de grote hond begint ook haar verhaal te doen en voor mama het goed en wel weet, is de hele wachtkamer met elkaar aan het praten. Hoe gezellig is dit?!
Wanneer er nog een koppel binnenkomt dat rustig in de hoek plaatsneemt en zeer waarschijnlijk wat ‘rust’ verwacht, spreekt Emma hen rustig en vriendelijk aan. Ook zij moeten eraan geloven, maar vinden het niet erg en de volgende mevrouw met een poes in een mandje mengt zich ook rustig in het gesprek.
En zo, zo zorgen onze meisjes voor een iets minder stille wachtkamer…
Best fijn… ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: