Groeifeest Daan en Lotte

Twee jaar geleden werd het voor het eerst georganiseerd, met de groep van Emma. Sindsdien lijkt het traditie te zijn geworden om samen met de leeftijdsgenootjes een ‘groeifeest’ te organiseren. Sommige kinderen worden gedoopt en vieren hun communie. Anderen zijn niet gedoopt en vieren samen met hun hele familie een lentefeest. Onze kinderen zijn ook niet gedoopt en vieren samen met hun vriendjes en vriendinnetjes van school hun groeifeest! Een leuke dag vol opdrachten, leuke spelletjes en gezellig samenzijn :)
Afgelopen zaterdag vierden we het groeifeest van Daan en Lotte. Uiteindelijk bestond de groep ‘groeikinderen’ uit 16 deelnemertjes en deze waren allemaal even opgetogen over deze speciaal voor hun georganiseerde dag. Het weer zat dan ook geweldig mee, we hebben genoten van de aanwezige zonnestralen.
Om 10 uur kwamen we allemaal samen in het Weyneshof te Rijmenam, een geweldig leuke locatie voor dergelijke evenementen. Een functionele zaal die je kunt huren op een domein vol bomen, meer moet dat niet zijn. Zodra de groep compleet was, gaf Paul – de lokale kasteelheer – een ludieke introductie. De kinderen waren een en al oor en van sommige gezichtjes was de spanning van ver af te lezen. Het werd duidelijk dat ze deze dag op zoek naar hun eigen karakter zouden gaan.
Wij, als ouders, kozen namelijk te werken rond de axenroos. Bij elke opdracht konden de kinderen tussen twee ‘rollen’ kiezen. Ze moesten deze meestal beide vervullen en dan konden ze kiezen welke rol hun voorkeur had. Deze voorkeur stond dan gelijk met een dier van de axenroos.
Zo begonnen we snel met de eerste opdracht: de catwalk! Ofwel laat je je zien en loop je parmantig over de catwalk ofwel vind je dit maar helemaal niks en kijk je liever toe. Twee rollen, twee dieren: respectievelijk een pauw of een wasbeer. Voor die twee van ons konden we dit op voorhand overduidelijk al invullen: Daan is een wasbeer en Lotte een pauw met al haar veren open! En het klopte. Daan keek vanaf de zijlijn toe en Lotte zocht haar knuffels bijeen, liet zich omroepen als de ‘knuffelprinses’ en paradeerde elegant over de catwalk. Serieus zo trots als een pauw :)
Na elke opdracht kregen ze een houten musketon met het dier van hun keuze en wezen alle neuzen weer in de richting van de schatkaart op zoek naar de nieuwe opdracht: Massage. Er werden duo’s gevormd en om de beurt moest je elkaar masseren terwijl er een leuk verhaaltje over een bever werd verteld. Liet je je liever verwennen, dan ben je een poes. Vond je het leuk om iemand te verzorgen en dus om te masseren, dan ben je een echte bever. Bwa… eigenlijk liepen er allemaal poesjes rond!
Volgende opdracht: een heus bosspel waarbij ouders gezocht moesten worden die over puzzelstukken beschikten. Kwam je echter een boze jager tegen en werd je getikt, dan moest je je puzzelstuk weer afgeven. Hier hebben ze zich allemaal gegeven. En met allemaal bedoel ik allemaal. Niet alleen de kindjes, maar de jagende papa’s hadden zich vermomd, we hoorden deze af en toe hard brullen en liepen de benen onder hun lijf om al die vrolijke kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Missie redelijk vaak volbracht. Lotte verstopte de puzzelstukjes dan gewoon onder haar jas en deed net alsof ze er geen had op het moment dat ze een jager in het vizier had :) Na het verzamelen van de puzzelstukken, moet de puzzel uiteraard nog gemaakt worden. De kinderen die het leuker vonden om de puzzelstukken te verzamelen, waren echte leeuwen. Zij die liever bij de puzzel bleven om deze op te lossen, horen bij de kamelen. Opnieuw waren er overwegend leeuwen bij de groep!
Nog een opdracht: 2x tekenen. Tijdens de eerste keer was het de bedoeling dat de tekening werd gedeeld. Je mag tekenen, maar als de muziek stopt, dan schuif je een plaatsje door en gaat iemand anders op je blaadje verder. De kinderen gingen meestal zo op in hun tekening, wanneer de muziek dan stopte met spelen, hoorden we een gezucht en gezaag van jewelste. Na een aantal keer te zijn doorgeschoven, werden de potloden al wat harder neergesmeten. Zalig om gewoon naar de geluiden van de kinderen te luisteren. Daarna mochten ze gewoon zelf een tekening maken. Vond je het leuker om door te schuiven, dan kun je goed lossen en ben je een schildpad. Hou je liever je eigen tekening vast, dan ben je een uil. Er bleek 1 schildpad in de groep te zitten :)
Dan liet de schatkaart nog maar een opdracht zien. Dit was nu wel de opdracht waar voornamelijk onze Daan al maanden op zat te wachten. Hij herinnerde het zich nog levendig van Emma haar feestje: paintball! De groep werd opgedeeld in 4 teams en elk team krijgt een kleur. Met mousse balletjes doppen ze in de verf en dan… smijten maar. Natuurlijk is het de bedoeling dat jouw kleur zoveel mogelijk op de heerlijk witte kleding van je tegenstanders te zien is. Ze hebben gelopen. Ze hebben gelachen. Ze hebben zich volledig gegeven! De o zo witte kleding die ze allemaal aan hadden, was nu prachtig versierd! Zij die het fantastisch vonden om aan te vallen, waren echte haviken. Bleef je liever bij je thuisbasis om te verdedigen? Dan ben je een steenbok.
Nu hadden de kinderen al hun dieren verdiend en was het tijd om de handjes dan toch een beetje te wassen en heerlijk in het zonnetje te lunchen met z’n allen. Er stond van alles op het menu: krieken, balletjes, taboule, (pasta)salades, gazpacho,… om dan nog maar over het dessertenbuffet te zwijgen met cakes, muffins, versierde cupcakes, fruitsalade en dergelijke meer!

Serieus, we hebben allemaal genoten en we zijn er zeker van dat de kinderen hier leuke herinneringen hebben gecreëerd. Dit zijn toch de momenten waarop ze later met een glimlach moeten kunnen terugkijken en dan zijn we blij dat we dit voor hen hebben kunnen organiseren!!

Enkele sfeerbeelden:
ThuisDL
Nog thuis, heerlijk samen en ongewoon schoon en wit!

GroepsfotoBegin
De hele groep samen, mooi samen luisterend naar de introductie van de dag.

Groepsfoto_Meisjes
Lotte met haar vriendinnetjes.

Groepsfoto_Jongens
Daan met zijn vriendjes.

LotteCatwalk
Zoals verwacht, liet Lotte het moment van een catwalk niet voorbij gaan. Daan daarentegen…

MassageLotte
Alhoewel ze een echte poes was en zich liever liet verwennen, leek ze toch ook wel te genieten van te verzorgen!

Bosspel_Daan
Het bosspel was echt iets voor onze Daan. Hij stond meerdere keren klaar om nieuwe foto’s te vragen en schoot dan opnieuw het bos in op zoek naar puzzelstukken!

Paintball_Jongens
Het team van Daan is volledig klaar om aan te vallen met de paintball!

Paintball_Meisjes
De meisjes zullen zeker van zich afbijten!!! Er was immers maar 1 meisjesploeg!

Paintball_Meisjes_2
De verf was op, de kids waren moe… paintball is gedaan. De meisjes blijven er even vrolijk onder!

GroepsfotoNaPaintball
Natuurlijk moet er een groepsfoto genomen worden van alle bekladde groeikinderen!

Schatkist_DaanBeen
Na alle opdrachten, gaf de schatkaart de locatie van de schatkist prijs. Deze lag goed begraven onder een dikke laag zand. Graven maar. Daan vloog erin. Hier zie je zijn been namelijk hoog de lucht in gaan. De rest van zijn lijfje hangt ergens in de put! Lotte keek heerlijk vanaf de zijkant toe.

JongensNaSchatkist
De schatkist was geopend, de aandenkens werden verdeeld en de jongens bleven nog even op hun put rusten om te genieten van de overwinning!

2 Reacties so far »

  1. 1

    Shelly said,

    Haha,geweldig zo’n dag!!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: