(Nederlandse) roots…

Hoe het precies komt, weten we echt niet. Misschien is zij gevoeliger en pikt ze stiekem veel meer kleine nuances op. Geen flauw idee, maar voor iedereen is het intussen duidelijk dat Emma absoluut -we-steken-het-niet-onder-stoelen-of-banken- fan is van Nederland. Niet zomaar fan, nee, ze zou het liefst de Nederlandse nationaliteit hebben. Natuurlijk vindt mama dat stiekem wel leuk, maar om die hele papiermolen in gang te zetten, ziet zij nu ook weer niet echt zitten. Nu blijkt dat iedereen – dus ook Emma – die een Nederlandse vader of moeder heeft – ook ‘Nederlands’ is. Oké, je hebt dan nog een Nederlandse identiteit en paspoort, maar met deze uitleg hebben we ons toch al verschillende bezoekjes aan het Nederlands Consulaat kunnen besparen. Tot nu toe is ze daar nog tevreden mee :)
Emma laat haar voorkeur vooral merken, wanneer we de grens naar Nederland passeren (‘Joepie, we zitten in NEDERLAND!!!!’), wanneer we merken dat Vlamingen en Nederlanders andere woorden gebruiken (‘Mama, hoe noemen ze dat in Nederland’? ‘Okee, dan noem ik dat ook zo!’) en wanneer de nationaliteiten van de beeldbuis afspatten met bijvoorbeeld een wereldkampioenschap voetbal!
Ze stak haar trotsheid ook niet onder stoelen of banken toen ze de Nederlandse vlaggetjes aan onze voorgevel zag bungelen. Haar glimlach zei zoveel meer. De high five met mama daarna sprak ook boekdelen. Op school laat ze ook duidelijk merken dat ze niet direct voor de Rode Duivels supportert, maar des te meer voor de Noorderburen. Dit wordt haar niet altijd in dank afgenomen door vooral de jongens in haar klas, maar ze staat haar vrouwtje en laat zich niet doen.
Aangezien Nederland vanavond een tweede wedstrijd speelt, was ze al dagen bezig met welke kleren ze aan zou doen. Ze wilde vandaag aanvankelijk volledig in het oranje naar school gaan, maar gisterenavond bedacht ze zich en koos ze resoluut voor de kleuren rood-wit-blauw. Niet zomaar, maar ze zocht iets roods voor bovenaan, iets wits voor in het midden en iets blauws voor van onder. Dat is Emma… tot in het detail uitgewerkt. Zelfs de schoenen, elastiekjes in het haar en meegekleurde wangetjes werden gekozen vanwege de kleuren. Daarbij had ze zelf vlaggetjes gemaakt van papier en op satéstokjes geplakt. Ze zwaaide hier deze morgen heftig mee op het schoolplein en daarna in de klas. In de klas was het duidelijk dat er iets gaande was, want iedereen had wel iets te zeggen en de jongens trokken sterk van leer samen tegen Emma en het leek alsof er een ‘rel’ zou losbreken. De meisjes in de klas waren ook nagenoeg allemaal in de kleuren van België gekleed, maar het deed Emma niks. Zij supportert voor Nederland en iedereen mag het weten! De jongens kropen direct in de knutselhoek om de door Emma gemaakte vlaggetjes na te maken. Ze gingen direct aan slag met papier, stiften en stokjes en kwamen naar mama Monique toe om te vragen hoe de kleuren van België eigenlijk precies op de vlag stonden (de juf stond nog op de gang te praten). Tsja, en laat mama nu toevallig niet zeker zijn van de volgorde met rood en geel… ;)

Dus bij dezen de vriendelijke doch dwingende boodschap aan het Nederlands elftal: ‘Gelieve zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, anders heeft ons Emmaatje geen leven op school :) Dank u, over en uit!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: