Individueel gesprek – Lotte

Het is de laatste schoolweek van het jaar. Logischerwijs is deze week een drukte van jewelste met o.a. het maken van een kadootje voor de juf, het regelen van een kadootje voor de juf in samenwerking met alle ouders, het opruimen van de klas en dus het vinden van een plaats thuis voor al die terugkerende mappen en dergelijke meer, het stiekeme bezoekje aan de tandarts én orthodontist EN dan ook nog de individuele gesprekken! Wel ja… past best in een week!

Als eerste was het van de week de beurt aan Lotte. In het kort, want jullie hebben hier laatst al wat over kunnen lezen, Lotte heeft het best moeilijk op school. En dit is dan echt wel buiten haar karakter en haar sterke wil gerekend. Haar hersentjes zorgen gewoon geregeld voor een beetje kortsluiting. Lastig :( maar ze doet het ZO flink!

De juf vindt haar een geweldige om in de klas te hebben. Ze is vrolijk, ze werkt hard en doet heerlijk mee. Het meest geniet Lotte van de liedjes en de toneelstukjes die ze af en toe organiseren. Hoe kan het ook anders? Ze staat nu eenmaal graag in de schijnwerpers. Verschil moet er zijn!
Wat betreft lezen is ze best mee. Ze loopt niet echt achter, maar technisch lezen blijft een werkpuntje. Rekenen is echt een serieuze kluif voor haar. Mama vroeg dan ook om een extra bundeltje zodat de leerstof tijdens de vakantie toch wat blijft hangen.

Ons Lotteke, we zijn enorm trots op haar. Het is alsof ze het ook zelf wel beseft, alleen zegt ze er zelf niks over. De laatste tijd neemt ze namelijk zelf een boekje mee in bed om dan toch (elke avond!) twee bladzijdes hardop te lezen voor het slapen gaan. Wij vinden dat fantastisch om te zien. Ze beseft dat ze er harder voor moet werken, en ze doet dat ook.

De overstap naar het derde leerjaar is geen simpele. We weten dat nog van Emma – en dat terwijl Emma de eerste twee leerjaren met twee vingers in haar neus is door gewandeld. Er wordt verwacht dat ze veel zelfstandiger zullen werken, het tempo gaat serieus omhoog én er komt veel nieuwe leerstof bij. We voorzien dus al wat extra tijd om dit samen met haar rustig te bekijken. Het goede nieuws is wel dat haar huidige juf ook een nieuwe uitdaging aan gaat… ze zal namelijk de juf worden van de tweede graad (3e en 4e leerjaar!) en aangezien de juf haar graag goed wil opvolgen, blijft Lotte bij haar nu al geliefde en gekende juf Veerle zitten. Een geruststellend idee, niet alleen voor ons, maar zeker ook voor Lotte! Want alhoewel broertjelief Daan er geen enkel probleem mee lijkt te hebben, vindt Lotte het soms toch maar spannend om ‘plots’ geen tweelingbroer meer in de klas te hebben…

Lotte, jij krijgt van ons een geweldig dikke duim, je hebt het meer dan verdiend!!!

Plaats een reactie