Logeerpartijtjes alom

Hoe iets drastisch uit de hand kan lopen! Of hoe iets ‘simpels’ zo leuk gevonden kan worden! Heel regelmatig vragen de kinderen of ze eens bij papa of mama mogen logeren. Nu dat ze in ons ‘nieuwe’ huis alle drie een eigen kamer hebben, wordt de logeervraag al wat vaker gesteld. Doordeweeks, als we vroeg moeten opstaan, is daar geen sprake van. Maar goed, tijdens de vakantie maken we daar wel eens graag tijd voor. Deze vakantie kwam het er nog eens van en hadden we bijna een heus draaiboek nodig om het doorschuifsysteem eer aan te doen.
Gedurende een aantal nachten werd er van bed gewisseld. Zo sliep Emma eerst bij mama en Daan bij papa. Lotte mocht dan ‘gewoon’ in haar eigen bedje slapen. Daarna sliep Emma alleen in haar eigen kamer en kroop Daan bij mama en Lotte bij papa. Logischerwijze is er dan nog een laatste combinatie nodig: Lotte bij mama, Emma bij papa en Daan rustig en alleen.
Het is zo onbeschrijflijk heerlijk om een kind te zien slapen. Of om een armpje te voelen dat de nabijheid van papa of mama zoekt. Lig je daarentegen in de directe nabijheid van Lotte, zorg dan dat je lichtjes voorbereid bent. Mijn hemel. Als zij beweegt, gaat dit niet zachtjes, maar met schokkend snelle bewegingen. Haar arm belandt niet zachtjes en teder op jouw arm, maar met een snelheid die je – zeker wanneer je sowieso al suf genoeg of half slaperig bent – nooit kunt ontwijken. Meerdere keren per nacht word je dan wakker van rondvliegende armen, benen die ronddraaien en continu de dekens weg werpen, ellebogen die eerst hoog op haar kussen liggen, maar dan toch nog net in je gezicht terechtkomen wanneer deze van plaats wisselen enzovoort.
Maar dan word je wakker en kijk je in die verschillende snoetjes en ben je alles zo weer vergeten. Ze zijn prachtig om naar te kijken en o zo heerlijk om dichtbij te hebben. Serieus slapen komt dan wel weer ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: