Drukke agenda’s

En zo zit de eerste schooldag er alweer op! De eerste dag is prima verlopen, dat wil zeggen… ze zijn niet gillend thuis gekomen van ellende, ze hebben geen nare dingen meegemaakt en de juffen hebben niet op hen moeten roepen. Sowieso spreken we dan al van een prima dag :)
Eenmaal thuis ontploften de boekentassen en knalden de verhalen er mee uit. Inderdaad, ze zitten nu alle drie in een andere klas. Alle drie hebben ze andere dingen nodig aan het begin van het schooljaar en alle drie willen dat graag tegelijkertijd vertellen. Komt tijd, komt raad. Komt raad, komt daad. Komt goed allemaal.
Nog intensiever: niet alleen de school is terug begonnen. Welnee, er komt nog zoveel meer bij kijken. Er zijn nog ‘enkele’ activiteiten die een plaatsje moeten zien te veroveren op onze toch al niet zo lege kalender. Concreet betekent dit een sessie logopedie voor Lotte, voetbal voor Daan, turnen voor Emma en Lotte (maar uiteraard niet op dezelfde dag!) en dan proberen ze deze maand ook nog eens volleybal. Welja, moet best lukken!
Oh, jullie willen het nog concreter? Hou je vast, daar gaan we!
Op maandag racet mama met Lotte direct na school naar de logopedist, want dat is namelijk al om 16.00 uur. Na een half uur fietsen we terug en halen we Emma en Daan op. Eenmaal thuis proberen we iets te eten en springt mama dit keer met Emma op de fiets, want haar turnles begint om 18.15 uur. Om 20 uur is deze activiteit gedaan en daarmee ook alle andere activiteiten in dit huis ;)
Op dinsdag moet Daan naar de voetbaltraining: vertrekken om 17.30 uur, dus toch al ten laatste om 17 uur eten.
Op woensdag is het de beurt aan Lotte, haar turnles start om 18 uur en aangezien die middag geen school is, kunnen we een keer ‘op het gemak’ eten.
Tot nu toe hebben we ‘vrij’ op donderdag. Let op de woorden ‘tot nu toe’ en ‘vrij’, want wie weet wat er nog komt en er moet af en toe ook huiswerk gemaakt worden.
Op vrijdag herhalen we eigenlijk de dinsdagavond met voetbal voor Daan. Zowel op dinsdag- als vrijdagavond snelt papa dan zo snel mogelijk na de voetbal naar huis om dan daarna direct zelf te gaan volleyballen. Of toch iets wat daar tegenwoordig op lijkt ;)

Komen we even terug op ‘tot nu toe’. Zoals hierboven gezegd, willen ze namelijk de sport ‘volleybal’ wel eens een kans geven. Papa Joos zit hier al jaren op te wachten en de formulieren voor een proefmaandje werden reeds ingevuld. Het probleem is echter dat je hiervoor ook eigenlijk twee keer moet trainen en dat past simpelweg gewoon al niet meer in die drukke agenda. Nu, bij proberen hoort proberen en dus is de leiding akkoord dat we de kids nu telkens per twee een keer laten meetrainen. Het komt er dus op neer dat Emma en Daan op woensdag zullen trainen (nou ja, proberen dus) en Emma en Lotte op zaterdag. Op zaterdag moet Daan immers al voetballen. Emma haar leeftijd traint eigenlijk op maandag en donderdag, maar we beginnen bij het begin en laten haar even met broer en/of zus meetrainen… Stiekem ook om het voor ons alleen maar ‘haalbaar’ te maken.

Holladijee… de school is weer begonnen of mogen we zeggen… de school EN de buitenschoolse activiteiten zijn weer begonnen? Drie kinderen, drie klassen, drie hobby’s en wij hebben zo goed als drie agenda’s nodig om dat allemaal bij te benen. Succes aan ons!

2 Reacties so far »

  1. 1

    Fabienne De Cubber said,

    Idd,veeeeeeeel succes!!!!!:0)


Comment RSS · TrackBack URI

Plaats een reactie