Gewonde turnster

Gisterenmiddag kwam mama Monique net het schoolplein oplopen, toen ze door een vriendelijk klasgenootje van Emma werd aangesproken. Of ze even mee wilde komen, want er was iets met Emma. Als mama hoor je zulke dingen nu eenmaal niet graag, dat zullen jullie ook wel herkennen. Tegelijkertijd dacht Monique dat het niet ernstig zou kunnen zijn, want anders zou iemand van school wel telefonisch contact hebben opgenomen. Met die geruststellende gedachte liep ze achter het meisje uit het zesde leerjaar aan. Onderweg vertelde Eline dat Emma op de turnles wat uitgegleden en dat ze zich serieus pijn had gedaan en toen zag ze Emma zitten op het ‘gewonden-bankje’ naast de leraarskamer. Emma zag er op zijn minst heel erg beteuterd uit: ze had haar turnshirt nog aan, zat bijna onderuit op de bank en keek met diep bedroefde ogen naar haar moeder die op haar af kwam lopen. Emma was onder de indruk, dat was duidelijk. De directeur liet mama weten dat ze het ice pack er net hadden afgehaald en de verzekeringspapieren lagen ook al klaar, voor het geval dat het nodig mocht zijn. Mama haalde haar rugzak en fietshelm en tegen dat Daan en Lotte ook uit hun klasje waren bevrijd, reden we rustig naar huis toe. Daar hebben we opnieuw zoiets ijskouds uit de vriezer op haar gewonde neusje gelegd en werd ze verder volledig geïnstalleerd op de bank. Heerlijk onder een fleecedekentje mocht ze ‘genieten’ van een filmpje op de televisie.
Voor alle zekerheid nam papa haar toch even mee naar een dokter. Conclusie: voorlopig lijkt het niet gebroken te zijn, maar door de zwelling is het moeilijk te zien. De zwelling zal na een paar dagen wel afnemen en dan kunnen we echt zien of haar anders zo mooie neus recht staat of niet. Laten we hopen dat het gewoon bij een pijnlijk iets blijft en dat we het niet over gebroken dingen hoeven te hebben. Laatste conclusie: ze zal er weldra uitzien als Po, alias Kung Fu Panda, oftewel als een echte panda. Onder haar ogen zag het namelijk ook al gelijk rood/blauw. De dokter heeft het dus iets mooier verwoord, want mama zei ’s middags al tegen Emma: ‘Hee schattebol, het is binnenkort Halloween en dan hoef ik jou niet meer te schminken!’ Klinkt dat hard? Emma ging er anders gretig op in en zei ‘Ja, inderdaad. Dan wil ik hier (en ze wees naar haar mond) alleen nog een snee’. Geen probleem schatteke, dat doen we voor jou!

Aja, hoe is ze nu uiteindelijk uitgegleden? Awel… met de turnles op school waren ze bezig met de zweefrol en dat vindt ze ontzettend leuk om te doen. Wat is er precies gebeurd? Ze nam een aanloopje, bleef met haar voet hangen aan de springplank en viel met haar neus recht op de plint. Op de wat, horen we de Nederlandse lezers zich afvragen. Juist, dat vroeg Monique zich ook af. Toen op school werd verteld dat Emma was gevallen en met haar neus op de plint was terechtgekomen, snapte ze er eigenlijk weinig van. Een plint is toch zoiets om die lelijke grens tussen de vloer en de muur te verdoezelen? Zoiets waar iedereen jaren mee wacht na een verbouwing? Hoe krijgt Emma het in hemelsnaam voor elkaar om daarop te vallen? Hoe groot zijn die dingen dan dat je daar ook effectief op kúnt vallen? Goed, dit blijkt weer een staaltje Vlaams versus Nederlands te zijn. Wat blijkt? Een plint is een turntoestel, ook wel bekend als een ‘kast’ (zoiets als in de tekening hieronder). En zo klopt het plaatje dan wel weer. Nu begrijpen we waar ze op gevallen is en dat moet verdikke veel zeer doen. Och arme Emma…

Boosdoener voor Emma... de plint/kast

Boosdoener voor Emma… de plint/kast

Emma een paar uur na de botsing met de plint/kast. Panda in wording

Emma een paar uur na de botsing met de plint/kast. Panda in wording

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: