To veggie or not to veggie?

To veggie or not to veggie? Dat was dé hamvraag (slimme woordkeuze) van deze week voor Emma. Emma stelde namelijk zelf afgelopen zondagavond voor om een vegetarische week in te voeren, voor zichzelf dan. Vanaf maandag zou ze een week lang geen vlees eten. Dit kwam voor mama niet echt als een donderslag bij heldere hemel. Zij voelde dit al langer aankomen. Emma is nu eenmaal een grote dierenvriendin en ze stelt zich al langer vragen bij dat vlees wat op haar bord verschijnt. Dus, goedgekeurd… Emma heeft een vegetarische week!
Zoals elke dag is het wel altijd Emma die als eerste na school vraagt wat de pot zal schaffen die dag. Ze is graag op de hoogte van ALLES en traditiegetrouw vraagt ze dus ook naar het stukje vlees om dan toch snel terug te beseffen dat ze deze informatie deze week eigenlijk niet nodig heeft. Bij het begin van de maaltijd en ze een aantal worsten in de pan zag liggen, begon ze toch lichtjes te kreunen en zag ze het eventjes niet meer zitten. Toch hield ze vol en at ze die dag inderdaad geen vlees. Op dinsdag viel het haar toch wat zwaarder en zwichtte ze voor een stukje vlees, halverwege de maaltijd. Ze kon het niet meer aan, nam dan toch een hapje en toen het toch niet zo lekker bleek te zijn, begon ze stipt terug aan haar vegetarische week ;) Het stukje vlees werd van haar bord geschoven en ze ging verder. Gisterenavond had mama gehaktballen op het menu staan, van die grote… hmmm… En dat moet Emma ook gedacht hebben, want opnieuw vertrok haar hele gezicht bij het zien van het ‘verboden stukje vlees’. Haar moed zakte tot onder de grond, ze trok haar allerzieligst gezichtje en sprak zichzelf toe: ‘Het is gedaan, ik stop met de vegetarische week… Ik wil ook een bal!’ En zo kwam er een abrupt einde aan haar vleesvrije week.

Maar we willen haar gerust een beetje helpen en wellicht is dit hopelijk hét steuntje in de rug die de jongens van dit gezin nodig hebben. Mama voert gewoon één of meerdere vegetarische dagen per week in. Dan hoeft Emma niet te kiezen. De jongens zullen het echter niet zomaar aanvaarden. Mama probeerde dit al eens eerder en kreeg zeer verontwaardigde blikken toegeworpen. Papa durfde het toen al niet meer te vragen, maar zijn zoon liet direct van zich horen: ‘Waar is het vlees???!!!’ Het worden dus spannende tijden hier… Wens ons succes :) Alle tips en trucs zijn altijd welkom!

2 Reacties so far »

  1. 1

    Fabienne De Cubber said,

    Succes!!!!!!!:0)


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: