Tripje door Berlijn

Sommige dingen moet je ver op voorhand plannen. Een uitje met vrienden/vriendinnen is daar het perfecte voorbeeld van! Al jaren zeggen we dat we er eens met drie op uit trekken, vorig jaar hadden we het ideale idee en boekten we gelijk een vlucht! We hadden een plan, een reisdoel en een zogezegd vrij (gemaakt) weekend. We waren er klaar voor. Samen met vriendinnetjes Anne en Marianne uit Nederland vertrok Monique afgelopen vrijdagochtend héél vroeg naar Berlijn.
Al snel werd ons duidelijk dat Berlijn een stad van contrasten is. Op vrijdagavond trokken we naar ‘Neue Heimat’ in de wijk Friedrichshain. De lallende, bijna omvallende, rockende en alternatieve mensen waren hier alom vertegenwoordigd. De volgende ochtend zag je hier nagenoeg niets meer van (behalve de achtergelaten puinbende), maar stonden er wel Jehova-getuigen op de hoek van het station om de Heer te verkopen. Ook zagen we op de grote Friedrichstrasse een gefrustreerde Porsche bestuurder… achter een traditiegetrouwe Trabant. Zoiets kom je alleen hier tegen, denken we dan. Alles kan in Berlijn. Creatieve geesten zijn hier meer dan welkom, sterker nog… we denken dat iedereen hier welkom is.
Berlijn, met haar brede stoepen en allées inclusief de vele bomen, haar enorme gebouwen en velerlei indrukken, heeft ook indruk op ons gemaakt. Wij genoten met volle teugen van de verschillende ontbijtadresjes, de hippe winkeltjes, de verschillende sferen en haar rijkdom aan geschiedenis en cultuur. Van te voren hadden we een paar bezienswaardigheden op ons ‘to do’ lijstje gezet, verder waren we volledig onvoorbereid. Een echte tip trouwens voor een ontspannende stedentrip. Uiteindelijk kun je toch niet alles gezien krijgen in 2,5 dagen en nu keerden we op zondagmiddag met een meer dan tevreden gevoel terug naar huis. Wij hadden immers gezien wat we wilden gezien hebben, daarnaast hebben we genoten van de vele extraatjes waarop we werden getrakteerd door deze grote stad. De stad schonk ons overigens ook loodzware benen nadat we gedurende ons verblijf zeker wel een marathon hadden afgewandeld. Voor ons gevoel toch :)
We hebben de overblijfselen van de Muur gezien aan beide kanten van de stad, op vrijdagavond aten we streetfood en dronken we wijn in Neue Heimat, op zaterdag ontdekten we alle hoekjes en straatjes van Friedrichshain en kwamen we ’s avonds terecht in Clarchen’s Ballhaus waar een onwerkelijk goeie band alle liedjes van de wereld de baas kon en het dak eraf blies (en dat is sterk, want ze waren maar met twee!), op zondag trokken we naar het politieke gedeelte met o.a. de Reichstag, liepen we langs de Brandenburger Tor en kozen we resoluut voor het Holocaust monument. De 2.711 betonblokken laten gegarandeerd een herinnering en een indruk achter, zoveel is zeker.
En om toe te voegen… dit alles onder veelal een stralend zonnetje en uiteraard in uitstekend gezelschap! Vriendinnen voor het leven: we hebben verteld, geadviseerd, gevraagd en bovendien enorm hard gelachen, gedanst en gezongen! Wat een zalige ervaring :)

Als echte toeristen... we zijn er!

Als echte toeristen… we zijn er!

De bekende wereldklok op de Alexanderplatz

De bekende wereldklok op de Alexanderplatz

Quote

Quote

Richting ons avondje 'Neue Heimat'

Richting ons avondje ‘Neue Heimat’

De Muur... links West- en rechts Oost-Berlijn

De Muur… links West- en rechts Oost-Berlijn

Stukje overgebleven Muur, versierd door East Side Gallery

Stukje overgebleven Muur, versierd door East Side Gallery

Alsof de tijd had stilgestaan... we vonden vele pasfotohokjes... en moesten het uitproberen

Alsof de tijd had stilgestaan… we vonden vele pasfotohokjes… en moesten het uitproberen

De bekende Brandenburger Tor: een nog bestaande stadspoort

De bekende Brandenburger Tor: een nog bestaande stadspoort

Terug in de tijd?

Terug in de tijd?

Te midden van het Holocaust monument - even rustig de tijd nemen

Te midden van het Holocaust monument – even rustig de tijd nemen

Holocaust monument... mooi en indrukwekkend

Holocaust monument… mooi en indrukwekkend

1 Response so far »

  1. 1

    Fabienne De Cubber said,

    Superrrrrrr!!!!!:0)


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: