Stilte in huis…

Die beruchte tijd van het jaar is weer aangebroken… de periode van de bosklassen! Vanochtend was het de beurt aan Lotte en Daan. Aangezien we een druk feestweekend hadden gepland inclusief voetbaltoernooi, stonden de koffers sinds vorige week donderdagavond al klaar. Samen met mama ingepakt en klaar om voortgesleept te worden richting Brugge! Dit keer mogen we eerder spreken van stadsklassen dan van bosklassen :)
Met een druk schema, dat de juffen uitvoerig aan de ouders hebben doorgegeven, voor de boeg kwam het vertrek telkens een dagje dichterbij. En hoe leuk het allemaal ook leek/lijkt, mama voelde de armpjes van haar dochter Lotte toch net iets meer dan anders bij de welterusten-knuffel. Ze keek ietwat beteuterd, maar kon het wel loslaten en viel rustig in slaap. De volgende ochtend, deze ochtend dus, ook wel bekend als de ochtend van vertrek, stond ze nog altijd lichtjes sip op en deelde ze mee dat ze het toch wel ineens ‘snel’ vond gaan. De stadsklassen leken zo ver weg en nu stonden ze prompt voor de deur.
Daan had van dit alles geen last. Hij keek er enorm naar uit om richting Brugge te vertrekken. Het thema waarrond ze zouden gaan werken, sprak hem ook enorm aan: de Middeleeuwen! Ze zouden cultuur gaan opsnuiven, daar is Brugge immers de perfecte locatie voor. Tijd om te ravotten, spelen, vies worden zou er ook zijn op het domein waar ze zullen verblijven.
’s Avonds zal er nog een keer een ‘free podium’ zijn, daar kijkt Lotte dan weer enorm naar uit. Persoonlijk denken we dat Daan zich heel ver achterin de zaal zal verstoppen ;) Hier wil hij liever niets mee te maken hebben. De laatste avond zal in het teken staan van een Middeleeuws feest. De verkleedkleren zijn ingepakt, een jonkvrouw en een ridder zullen hun opwachting maken die avond.
Ze zijn goed vertrokken deze ochtend en we zijn er zeker van dat we ze aankomende vrijdag, na 4 nachten, vreselijk moe, ongelooflijk vies, geweldig prikkelbaar inclusief een berg vuile was terug in onze armen kunnen sluiten. En stiekem kijken we daar nu al naar uit…

Gepakt met een grote rugzak slaapspullen en koffer kleding... klaar voor vertrek!

Gepakt met een grote rugzak slaapspullen en koffer kleding… klaar voor vertrek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: