Gesprekje Lotte

Einde schooljaar = tijd voor de individuele gesprekken! We hebben ze vorige week allemaal afgehandeld en zijn telkens eigenlijk goedgemutst buiten gekomen ;) Een kind in het vijfde en twee in het derde… moeilijke leerjaren en dus is/was het geen evident jaar.
We beginnen met ons Lotteke, want jongens toch… zij heeft niet gewoon hard gewerkt, maar mega-, ultra-, bliksem-, weet-ik-het-allemaal- HARD gewerkt! Dit schooljaar begon ze ook met logopedie om haar een beetje te ondersteunen, twee keer in de week je nog eens telkens een half uur extra uit de naad werken… je moet het maar kunnen. Maar Lotte kan het, en deed het!
De juf van Lotte kon er niet over zwijgen, onze Lotte en haar bijna onmogelijke vooruitgang op zoveel vlakken! Verschillende keren noteerde de juf op haar rapport dat ze zo trots is op Lotte. Tijdens het gesprek maakte de juf duidelijk dat Lotte eigenlijk met een redelijk grote achterstand aan het derde leerjaar begon. Haar spelling leek nog op dat van het einde eerste leerjaar en ook voor rekenen kwam ze niet verder dan midden tweede leerjaar. En toch begon ze ontzettend gemotiveerd aan het echt wel moeilijke derde leerjaar. Haar doorzettingsvermogen, werkhouding en inzet bij de logopediste heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen, want ze heeft records verbroken qua niveaus. Zo leest ze nu bijvoorbeeld op niveau AVI 8 (ze moeten AVI 7 beheersen aan het eind van het derde leerjaar, om even een voorbeeld te geven), heeft ze haar achterstand wat betreft spelling nagenoeg volledig weggewerkt en is ze ook voor rekenen enorm vooruitgegaan. Ok, ze heeft nog niet alles volledig onder de knie als we het hebben over de leerstof van het derde leerjaar, maar haar grote achterstand… is niet meer :) Hoe mooi is dat?
Hierdoor voelt ze zich waarschijnlijk ook beter, in de groep en in de klas. De relatie met haar vriendinnetjes blijft nog altijd kwetsbaar en uiterst ingewikkeld, maar dit zal de komende jaren ook wel nog zo blijven, dus leren we er gewoon mee om te gaan.
Lotte, we kunnen niet zomaar op papier uitdrukken hoe trots we werkelijk zijn, maar we moeten het toch proberen. We zijn mega-, ultra-, bliksem-, weet-ik-het-allemaal TROTS op je! Goed gedaan en succes in het vierde leerjaar.

3 Reacties so far »

 1. 1

  Fabienne De Cubber said,

  Superrrrrrrr!!!!!!
  Zo sterk van Lotte!!:0)
  Dikke pro-fi-ciat/pluim/duim!!!!!!!

 2. 2

  Gefeliciteerd en een dikke knuffel ! Doe zo maar verder !

 3. 3

  Klaartje said,

  Dikke duim voor Lotte !


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: