Stoer – knap – cool: Daan en ander haar

Twee jaar geleden deden de meisjes het al eens: hun haar laten groeien om dan hun staart te doneren voor het goede doel. Het goede doel om er pruiken van te laten maken voor de mensen die hun haar verliezen… Het verhaal rond de ziekte – en de bijhorende gevolgen – van ons vriendinnetje Harte heeft dit alles gevoelig op de kaart gezet. Dus twee jaar geleden zetten de meisjes de stap om het haar te laten groeien en af te laten knippen met dit bewuste doel in gedachten.
Nu begon Daan zijn haar ook wel langer en langer te worden ruim een jaar geleden. In eerste instantie liet hij weten dat hij ook wel eens langer haar wilde. Geen probleem voor ons, ga er maar voor! Het bleef groeien en uiteindelijk vertelde hij dat hij ook wel graag zo’n staart wilde doneren. Onze hartjes smolten! Drie kinderen en alle drie willen ze zoiets doen! Ontroerend mooi! Dus natuurlijk stonden we als een team achter hem, het was echter niet altijd simpel… zeker niet met sporten. Dus werd eerst een bandana aangekocht om die losflapperende haardos toch een beetje in bedwang te kunnen houden, vooral voor op school en tijdens het voetballen. Na een tijd werd het eindelijk lang genoeg dat we het in een staart konden doen. Wat een opluchting… Daan moest wel even over de spreekwoordelijke drempel stappen om een elastiekje te gebruiken, maar ondervond daarna toch ook wel de positieve gevolgen ervan. Er bleven dan nog twee negatieve dingen over, te weten… 1. de knopen in het haar, en dus moest er goed gekamd worden en dan 2. het feit dat de oppervlakkige mens op deze aardbol ervan uitgaan dat een kind met lang haar altijd – serieus, altijd – een meisje is. Geregeld werden we aangesproken over onze drie meisjes. Af en toe werd hij bijna uit de jongenstoilet gezet omdat een meneer het nodig vond om hem erop te wijzen dat het een herentoilet betrof. Soms zag je Daan dus met zijn hand over zijn staart, om deze goed te verstoppen, een publiek toilet binnen stappen. Erger nog, zelfs de kapper die zijn staart heeft afgeknipt, dacht dat hij een meisje was… Dit laatste euvel viel Daan het zwaarste en hij is dan ook ongelooflijk blij dat het uit de wereld werd geholpen. Samen met mama stapte hij op vrijdag 14 augustus de kapper binnen en liet doelbewust zijn haar afknippen voor het goede doel. Onze knappe jongen!
Hij moest er wel even aan wennen en probeerde continu zijn haar terug achter zijn oren te steken… tevergeefs uiteraard :) Zo’n tic leert het menselijk brein niet zomaar af waarschijnlijk. Alhoewel het een week later eigenlijk al stukken beter gaat. Daan is in ieder geval blij met zijn nieuwe coupe en vindt het nu eigenlijk ook niet zo erg meer om zijn haren te kammen. Ah nee, het is op een wip gebeurd!
Wij zijn hopeloos enorm overtreffend trots op ons ventje. Hij heeft het fantastisch volgehouden en doorstond gedurende ruim een jaar alle opmerkingen die van alle kanten kwamen. Een dikke pluim voor jou Daan! Steek hem maar in je pet of zo want in je haar gaat niet meer ;)

Het losse lange haar van Daan... Lijkt sprekend op Lotte zo trouwens :)

Het losse lange haar van Daan… Lijkt sprekend op Lotte zo trouwens :)

Zo kent iedereen hem nog, met zijn staart(je)!

Zo kent iedereen hem nog, met zijn staart(je)!

Het moment is aangebroken... het duurt zeker een jaar om te laten groeien en het is op een seconde afgeknipt

Het moment is aangebroken… het duurt zeker een jaar om te laten groeien en het is op een seconde afgeknipt

En mama neemt een 'nieuwe' Daan mee naar huis!

En mama neemt een ‘nieuwe’ Daan mee naar huis!

2 Reacties so far »

  1. 1

    Annelies said,

    Nou dat is nog eens fantastisch, goed gedaan Daan!!

  2. 2

    Fabienne De Cubber said,

    Waw,knap!!Letterlijk en figuurlijk!!:0)


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: