Gemis van een vriendinnetje

Het is alweer drie jaar geleden… Drie jaar! Waar gaat die tijd toch heen! Er waren mensen die verloren hun dochter en zus. Anderen verloren een nichtje, buurmeisje of klasgenootje. Ons Lotteke verloor een vriendinnetje. Haar beste vriendin? Nee, dat niet. Maar dat maakt het gemis niet minder erg, durven we dan te denken. Lotte is nu 9 jaar, Harte werd vier dagen geleden ook 9 en vandaag de dag is het alweer drie jaar geleden dat ze deze hemelse aarde verliet en inruilde voor een aardige hemel.
De sterretjes die in het donker oplichten, prijken trots boven Lotte haar bed. Ze vindt er troost in. ’s Avonds voor het slapen gaan, wijst ze naar haar Harte en ook naar haar Hondje. Voor wie het vergeten mocht zijn, Hondje was onze cavia. Wij denken dat die stoere, maar bejaarde, cavia het sneu vond voor Harte om alleen een mooi sterretje te zoeken, en dat hij dus besloot om haar een paar maanden na haar overlijden te volgen.

Ja, het is drie jaar geleden. Dat is best een hele tijd voor iemand die toen nog maar zes jaar jong was. Deze periode is logischerwijs altijd een beetje lastig, maar dit jaar heeft Lotte er serieus last van gehad. Niet overdag wanneer ze genoeg wordt afgeleid, maar vooral ’s avonds wanneer ze rustig in haar bedje ligt en haar gedachten een loopje met haar nemen. De laatste avonden komt ze steevast terug naar beneden om nog even te knuffelen, te babbelen en te huilen.Het gemis van een vriendinnetje wordt erger, zo blijkt. Of ze wordt er zich bewuster van… wie kan het zeggen.
Lotte is bang, bang dat ze zowel Harte als Hondje zou vergeten. Hoe mooi kun je zijn? Ze vroeg dus om een mooie foto van beiden om op haar nachtkastje te zetten. Ze wil graag elk jaar op Harte haar verjaardag haar hoed op zetten, de hoed die Harte ook zo tof vond en we dus nog net voor haar zesde verjaardag kado konden doen. Dat is allemaal geen probleem Lotte!

DSC03974

Lotte en Harte op Harte haar 6e verjaardagsfeestje

DSC_1680-1

Harte en Lotte op Lotte haar 6e verjaardagsfeestje

2 Reacties so far »

  1. 1

    Fabienne De Cubber said,

    Mooi en triest tegelijk….!!:0)


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: